Levelezés

Levelezés

Az egyik leggyakrabban használt szolgáltatás az interneten.  Az internetes e-mail cím egy karaktersorozat a következő formában: kovacs.jozsef@domain.hu. Leegyszerűsítve, az első rész, a személy felhasználóneve, a második annak a számítógépnek a neve, amelyiken az adott személynek e-mail postafiókja van. Kis- és nagybetűk nincsenek megkülönböztete. A Kovacs.Jozsef@Domain.hu ugyan az a címet jelenti.

Bejövő levelek

POP3

IMAP

Kimenő levelek

  1. Saját kimenő levél kiszolgáló (SMTP) használata
  2. Internet szolgáltató SMTP kiszolgáló használata
  3. Saját SMTP használata, speciális porton
    Ebben az esetben az első pontban leírtak szerinti beállításokat lehet has

Figyelem! A un. pop-before-smtp (küldés előtt levél letöltés által azonosítjuk magunkat) lehetőség a levél küldésnél biztonsági okokból megszűnt! A küldéshez minden esetben jelszó szükséges!

Ezzel a módszerrel lehetőség volt arra, hogy POP3 vagy IMAP letöltési módot használva a fiókunk tartalmát letöltsük, majd a szerver az IP címünket megjegyezve 30 percig a levél küldést engedélyezte számunk. Természetesen ez az idő intervallum tetszőlegesen kitolódik minden egyes sikeres mail letölséünkkel. A pop-before-smtp történelmi okokból alakult ki, elsősorban a roaming felhasználók érdekében. Időközben az SMTP szolgáltatás korábbi hitelesítés/azonosítás nélküli módszerét tovább fejlesztették, biztonságos(abb)á tették.